lördag 28 mars 2009

Dags för vår snart?

Tjo alla Psalmers. 


Igår var en bra dag, på många sätt, full av överraskningar. Vi upptäckte ordet "gay" utanför spelstället Wictoria i Karlskoga. Varför är det där? Betyder det att Wictoria är gay? I så fall, hur känner hon för att vara Karlskogas enda hittills känt outade uteställe? Det kan också betyda att någon tycker att bara väggen där ordet står är gay, och kan helt enkelt vara ett inlägg i en designrelaterad debatt.


En annan överraskning var att det kom så mycket folk och att det var så bra röj på dom! Stipen tyckte att giget och publiken var "en av de två bästa hittills på turnén". Titta bara så fint vi hade det ihop:Tydligen läckte vårt lösenord till bloggen ut igår, därav föregående inlägg. Två väldigt glada pöjkar hittade vägen till vår loge. Det var trevligt att få besök, i ungefär två sekunder. Sen upptäckte vi att dom inte kunde formulera en enda förståelig mening. Det är okej, det brukar inte vi heller kunna, men här handlade det om att någon som fyllde 40 bast hade stans största kuk och att han skulle få cred för det. Tror vi, det var lite osammanhängande. För att vi skule förstå bättre hade dom skrivit en lapp. På lappen står det "Karlskogas största kuk fyller 40 år. Till Ulke från Mika." och ute i hörnet står det "min kuk" med en liten teckning bestående av ett streck. Mycket vackert. Vi var tvungna att föreviga lappen på en bild innan de två blev bortförda och en av dom utslängda. Men, som sagt, på något sätt lyckades han få tag på lösenordet till bloggen och valde att attackera oss verbalt på vår egen hemmaplan. Eller så var det Pontus som skrev inlägget i natt, debatten pågår för fullt i bussen. Vissa hävdar att Pontus borde ha en lysande framtid som skådis, andra (en) hävdar bestämt att lösenordet faktiskt hamnade i händerna på en hämndlysten galning från Karlskoga.Logen ja, den hade både morotsstavar med citron, solbrillor, en Kiss-skiva, kockmössor och en bekväm soffa. Pontus hittade snabbt en bekväm position, en blandning av framstupa sidoläge och fosterställning. Kombinera det med ett glas vin så har du en helkväll, gig or no gig!Stipen införde ett nytt mode som alla trummisar borde ta efter. Själv hävdar han att det härstammar från Joey Jordison i Slipknot, men är det inte lite fotboll/balett/sjukhus-vibb på det hela?Det filmades hej vilt igår. Vår tourmama slash merchgirl Michaela fick en äkta catfight på rulle, inklusive vaktingrepp, full-polare-som-pratar-förstån-med-ännu-fullare-polare, och killen-som-går-emellan-killen. Helt klart värda en plats i bloggen, allihopa.
Efter det sjukt trevliga giget var det dags för en massa sjukt trevligt häng med fans. Det signades tröjor och skivor och kroppsdelar och annat. Sen tömde vakterna stället innan det utbröt något slags upplopp. Stämningen var fylld med glädje och adrenalin, så kontentan är att i Karlskoga kan nog vad som helst hända.


På hotellet hittade vi först ett gym och sen ett biljardrum. Dessa två rum blev tillhållet resten av natten. Ztikkan förlorade tyngdlyftningen (med Ljud-Micke på en förstaplats och Pontus på en hedervärd andra) och crewet (numera callat screwet) bestående av mig själv (Jake) och Meyton, var inte bättre dom. I biljarden förlorade screwet mot Stipen och Pontus. Någon smart filur hade med sig videokamera även här, för att föreviga Ztikkans speciella lyftteknik och alla andras speciella biljardteknik.


Just nu sitter vi i bussen på väg till Gislaved. Fingrarna värker av jobb och blogg. Till vänster sitter en trummis och äter frukost, samt en något trött tourmama. Helt knäckt som det verkar. 


Jag och Stip fångades på video,  vi blev ganska bra tycker vi.


Bakom sitter en basist som verkar säga "I'm ready to rock, och jag är sjukt pepp!" och en gitarrist som säger "jag är också ready to rock, bara du tar bort den där jävla kameran ur mitt fejs". Lineupen ikväll är dock oviss. Ztikkan sitter som på nålar och väntar på besked hemifrån om det är dags för kommande son att ploppa ut just idag. Det skulle ju så klart vara sjukt kul, och då är det en snabbride till Gbg som gäller för The Ztikk, och en snabblektion i bas för Meyton inför kvällen. Vi får se, det blir spännande. vi återkommer i ärendet.


Tjo!


/Jake

a.k.a. Trumtech-Mongo. Why? Because my laminate says so.PS. Just fan, det är ju Earth Hour idag. Om ljuset släcks kl 20:30 där du är så bli inte oroad, det är bara någon som försöker rädda miljön. Vi tänker släcka något då också, vet inte vad än.

/Jake igen.

2 kommentarer:

 1. Hahahaha=D. Helt lysande.
  Jag sitter med världens "rare-aste" Djupa Skogen vinyl nu, med "Spad-kuken Stipen" på ;)
  Jag älskar er! På riktigt alltså ;P!
  /Böksholm

  SvaraRadera
 2. Böksholm---> Ta hand om den, den är värdefull!
  Kram Michaela

  SvaraRadera