tisdag 10 mars 2009

Andra turnéhelgen avklarad


Helgens bravader började egentligen redan kl. 07.00 fredag morgon då Pontus, Ztikkan och Ulke möttes vid centralstationen i Göteborg för att minuter senare ta spårvagn nr. 10 ut till Frihamnen för att spela "Kulisser" akustiskt live på Radio Bandit. Allt flöt utan problem och efter en liten intervju med Ulke och Kulisser var allt klart. En liten rolig incident i det hela var att Ulke, som sovit på hotell inte fick gå därifrån förrän personalen på hotellet såg att räkningen för natten var betald, lite stressad försökte Ulke nästan lägga gitarren i pant för att komma därifrån, men efter ett par telefonsamtal löste sig allt. Räkningen för rummet va betald långt i förväg....
Stipen den rackaren hade lyxdag. Sovmorron och direkttåg till Malmö.

Kl. 11.30 mötte vi upp med crewet utanför vår lagerlokal, packade bussen och drog iväg. Resan Göteborg-Malmö gick jättebra och vi kom till KB i Malmö 1 minut före get-in tid.
Stipen var redan där och hade börjat fikat av smörgåsbuffén på bardisken.

Inlastningen va som vanligt, Ulke tog en intervju, och vi andra grejade och donade på scenen. Intervjun med Ulke + massa bilder (både Malmö och Helsingborg) och recension av konserten på KB finns att se på www.geeloo.se


Giget va grymt, Malmö publiken va på som fan , även om det inte va utsållt så ställde dom till med ett ordentligt liv som taggade ossa som 17. Ztikkan, som brottades med en ovanligt seg förkylning, som satt sig på luftrör och andra vitala organ, lyckades bättre än väntat med körerna iallafall, även om dom inte satt 100. Vissa fick en lägre oktav, andra fick improviseras fram under gig..Som sagt, bra gig, bra publik, vi kommer gärna tillbaka. Efterfesten i logen var blandat med folk och öl, mest släkt och gamla vänner, så blir det alltid i de större städerna.

Eftersom vi lyckats pricka in att bo på samma hotell som de båda tennislagen i den omdebatterade Davis-cup historien va snutpådraget enormt och det är ju aldrig kul. Man får ju alltid en känsla av att "va fan, jag har ju inte gjort nått, vad har jag gjort?" när det är massa poliser runtomkring....jaja, allt gick fint iallafall och efter en god natts sömn sågs vi vid frukosten.

Det är ju sååååå skönt med korta resor. Malmö-H-borg, 40 min, precis lagom, så skulle det jämt vara. Väl i Helsingborg hade vi tid att checka in och vila en stund på hotellet innan soundcheck. Grymt skönt, särskilt för den sjuke Ztikkan. Soundcheck förflöt utan konstigheter och giget blev svinbra det oxå, vi hade bytt ut en låt mot kvällen innan. Norrsken fick bli Gryningsvisa istället, mest pga Ztikkans hals. Kort och gott va de första besöken i Skåne på denna sväng grymt lyckade....Tack Helsingborg och Malmö, ni e grymma. Nästa helg återkommer vi till Skåne en snabbis för ett gig i Kristianstad, då får vi se om de små orterna i Skåne kan klå de större..


Ha det bäst allihop, och tack för helgen som gick/ Dia Psalma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar